Tjidengkamp Reünie 2019

Op zondag 12 mei 2019 wordt de 11de Tjidengkamp Reünie gehouden in de Kumpulan van Bronbeek in Arnhem.
Het programma kenmerkt zich wederom door HERINNEREN, DOORGEVEN en HELEN.
Sprekers dit jaar zijn:
Robin van Doorn vertelt in Voorbij het Zwijgen over wat de Tjideng-verhalen van haar oma voor hen beiden betekend hebben.
Historica Margaret Leidelmeijer zal de periode van het eind van de oorlog, de onrustige tijd daarna en de repatriëring in een lezing belichten. Aansluitend zal Joost van Bodegom met de zaal in gesprek gaan over het zelfde onderwerp.
Kester Freriks gaat praten over zijn hartekreet Tempo Doeloe, een omhelzing.
In het middagprogramma wordt ruime aandacht besteed aan het “geborduurde dagboek” van Francien Visser (1906-1991), doeken waarop in ruim 300 afbeeldingen vrijwel alle facetten van het Tjidengkamp zijn weergegeven. Steven Barg, de huidige eigenaar vertelt over Francien Visser en hoe hij in het bezit gekomen is van dit geborduurde dagboek. Thera van Homeijer gaat met de zaal in gesprek over een aantal bijzondere afbeeldingen.
Een archivaris zal daarna het belang benadrukken van het zorgvuldig bewaren, documenteren en ontsluiten van dit soort tastbare herinneringen.
Wieteke van Dort, eregast op de reünie, zal de bijeenkomst afsluiten.

Opgave voor deelname is helaas niet meer mogelijk omdat wij vol zitten.

De kosten € 27,50, inclusief koffie, spekkoek en een heerlijke nasi rames.
Aanvang 10.30.

Nadere informatie:
Henk Camping
henk.camping@tjidengkamp.nl
06-20019553

9 Reacties

 1. Programma ziet er goed uit.
  Ik ben zeer benieuwd naar de lezing van de spreekster Robin van Doorn.
  Mooi dat het jullie gelukt is om haar voor onze reünie te pakken te krijgen!

 2. Dank Jan, ook wij zijn blij dat het dit jaar gelukt is. Robin noemde ik vorige jaar een “troetel kleinkind” en wat mij betreft is zij een mooi voorbeeld van iemand die het verhaal en dus de herinneringen van haar oma aan ons doorgeeft.

 3. Goedendag, ik overweeg om met mijn moeder naar deze bijeenkomst te komen. Mijn oma Elsbeth Oostveen Koetsveld van Ankeren heeft in dit kamp gezeten. Ik vroeg mij af tot hoe laat de bijeenkomst ongeveer duurt? Groet, Elisa

 4. Geweldige bijeenkomst vandaag. emotioneel door veel herkenbare uitspraken en lezingen, Hartelijk dank aan de organisatie!

 5. Dank voor uw reactie! Wij hebben er alles aangedaan om er een memorabele dag van te maken. Gelet op de vele positieve reacties is dat gelukt. 215 deelnemers, waarvan 120 oud Tjidengers en 95 kinderen en kleinkinderen. Een dag waarin herinnerd werd en waarin die herinneringen doorgegeven werden. Volgens jaar organiseren we – wederom op Moederdag – de volgende Reünie.

 6. Zijn er filmbeelden/foto’s van de toespraken en de aanwezigen gemaakt? Mijn moeder, Ida Neumann, is helaas in 2006 overleden.

  • Dag Liesbeth, wij speelden vroeger wel samen. Jouw vader werkte vlgs mij ook bij Blom & van der AA. Jouw moeder heeft mij nog geschilderd. Helaas is dat portret zoekgeraakt.jullie woonden op Villapark de Eendracht in Djakarta. Ik heb nog een foto waar we samen op staan.
   Mijn emailadres is chrisweduwer@hotmail.com

Reacties zijn gesloten.