Wie heeft Renske van Dijk gekend?

verpleging

Nu ik meer over vrije tijd ben gaan beschikken heb ik ook meer tijd gekregen om bepaalde zaken te overdenken. De verhalen van wijlen mijn moeder heeft een diepe stempel gedrukt op mijn leven. Ze is kamp slachtoffer. De tijd die ze heeft doorgebracht als jonge vrouw in het Tjideng kamp is voor haar bepalend geweest voor de rest van haar leven die ze daarna heeft gehad hier in Nederland. De impact is groot op de gezinsleden. De gruwelijke verhalen die ze heeft verteld zijn niet te vatten en komen vaak terug in mijn nachtmerries.

Graag zou ik willen weten of er nog mensen in leven zijn die in bovengenoemde  kamp hebben gezeten en of ze mijn moeder hebben gekend. Ze heet Renske van Dijk, getrouwd met Emanuel Wenzel. Ze is geboren op 11-12-1922 te Jakarta. Ik ben bezig met het schrijven van memoires.

Vriendelijke groet,

D.Janssens-Wenzel.

1 Reactie

  1. Was uw moeder vernoemd naar haar moeder? En had uw moeder een jongere zus, Jante van Dijk? Ik ben een kleindochter van Jante.

Reacties zijn gesloten.