Programma Tjideng Kamp Reünie op 30 april 2017

kumpulan bronbeek

Inleiding.
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Japanners Nederlands Indië binnen vielen en dat in Batavia het Tjidengkamp werd ingericht.

Tijdens deze Tjidengkamp reünie willen we onder andere met u terugkijken op het begin van die Japanse bezetting.

Het Programma en de Tijdsindeling is als volgt:

1. Vanaf 10.15 uur bent u welkom in het Kumpulan Reünie- en Congrescentrum op het Landgoed Bronbeek. Bij de ingang van de zaal checken we uw deelnemersbewijs en krijgt u een bon voor koffie en de Indische maaltijd. Daarna kunt u plaatsnemen in de zaal.

2. Het programma start om 11.00 uur.

3. We beginnen met een openings- en welkomstwoord door Hans Freiboth.

4. Aansluitend stellen de leden van de nieuwe organisatie groep zich voor. (einde 11.15 uur)

5. Eén van de leden van de nieuwe organisatie groep: Aart Verhoeven heeft zich de afgelopen maanden intensief in de geschiedenis van Tjideng verdiept. Hij vertelt in het kort wat hij is tegengekomen en hoe deze geschiedenis naar zijn idee levend gehouden kan worden. (tijd 11.15 – 11.30)

6. Tineke Zulver richt zich tot haar mede oud Tjidengsters. Zij deelt met hen haar verhaal als zijnde één van de vele verhalen van Tjideng (tijd 11.30 – 11.55)

7. Na de inbreng van Tineke is er muziek. (11.55 – 12.00 uur)

8. Dan volgt een moment van stilte en herdenking om 12.00 uur.

Hiermee is het ochtendprogramma beëindigd. Er volgt een Pauze met daarin vanaf 12.30 tot 13.45 de bekende Indische maaltijd. De maaltijd wordt opgevrolijkt met life piano muziek gespeeld door mevrouw v.d. Kruk.

9. s’Middags vanaf 13.45 uur wordt het programma vervolgd met een lezing door Boudewijn van Oort. Ook hij is een oud Tjidenger en heeft het boek Tjideng reunion geschreven.

10. De middag wordt voortgezet met een interactieve lezing door Simone Berger.
Simone heeft eind vorig jaar het boek Istori Kita uitgebracht. Dit rijk geïllustreerde boek biedt veel aanknopingspunten om terug te kijken op de Indische tijd.
Aan de hand van foto’s gaat zij op interactieve wijze met ons een reis door te tijd maken. Onder andere komt het Indische leven in Batavia eind jaren dertig aan de orde. Bedoeling is aan de hand van afbeeldingen met elkaar herinneringen op te halen en zo het gesprek over ‘vroeger’ op een ontspannen en plezierige manier te voeren.

11. Tussendoor is er een pauze moment en is er gelegenheid voor de aankoop hapjes en drankjes.

12. Het laatste deel van de dag (vanaf ongeveer 15.15 uur tot uiterlijk 16.00 uur) is er gelegenheid om terug te kijken op het verloop van de dag.
Als organisatiegroep zijn we daarbij erg geïnteresseerd in suggesties over wat we bij een volgende reünie of bijeenkomst anders/ beter/ meer of minder moeten doen.
Daarna is er dan ook nog de mogelijkheid om hapjes en drankjes voor ’thuis’ te kopen.

Praktische informatie.

Het adres van het Kumpulan Reünie- en Congrescentrum / Landgoed Bronbeek is:
Velperweg 147, 6824 MB Arnhem.
Telefoonnummer Kumpulan: 026- 3649294.
Routebeschrijvingen zijn te vinden op de site: www.kumpulan.nl

U kunt hier het programma downloaden.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.