Rubbertijd – Ronald Lagendijk

Rubbertijd - Ronald Lagendijk
Rubbertijd

De ouders van Ronald Anton Lagendijk trouwen direct na de oorlog en vertrekken in 1947 naar Nederlands Indië. Zijn vader gaat werken voor het rubberfonds, het NIRUB. Ze wonen in de Laan Trivelli waar Ronald in september 1948 geboren wordt. Het Indische avontuur duurt kort, want in 1950 vaart het gezin met de Willem Ruys al weer terug naar Rotterdam.
Pas veel later, als Ronald zich in de familie geschiedenis verdiept komen de vragen op. Waarom Indië, wat hebben zijn ouders daar meegemaakt. Op zoek naar zijn roots maakt Ronald een reis naar Indonesië en ontdekt dat Laan Trivelli in Tjideng ligt, de “beschermde wijk”, het Jappenkamp voor vrouwen, oude mannen en kinderen in Batavia.
Dat is de aanleiding om verder te spitten. Hij zoekt naar een context waarbinnen alles plaatsvond. Een context ruim voor zijn geboorte en een context tot in de huidige tijd.
Rubbertijd is een boeiende reconstructie van een familiegeschiedenis. Een familie zonder verhalen, zonder brieven, zonder archief, maar met een fascinerende geschiedenis.

Het boek is te bestellen via www.rubbertijd.nl en kost € 22,50 excl. verzendkosten.