Wie kent Hendrik Brink & Marquerite Brink-de Jong

oproep
Mijn naam is Barbara Brink – 24 jaar oud en ik ben de zoektocht naar mijn familiegeschiedenis begonnen. Het is voor mij een onbekend doch groots verhaal dat ik wil schrijven. Ik heb het dagboek van mijn oma en nog andere documenten als voorlopig materiaal. Ik wil graag een oproep plaatsen om erachter te komen of ik mensen kan ontmoeten die mijn opa en oma hebben gekend:
Hendrik Brink & Marquerite Brink-de Jong (roepnamen Henny en Riet) woonden in de wijk Priok (BATAVIA) totdat zij in oktober 1943 werden geïnterneerd. Hendrik werd naar ADEK vervoerd en in januari 1944 naar ’t 15e  Batiljon te Bandoeng. Marguerite werd met drie kinderen (4,2,0) in Tjideng ondergebracht in huis Droogdok? te Laan Trivelli 101. Na de oorlog woonde ze weer samen nog een aantal jaar in Priok.In haar dagboek komen vaak namen voor als: Rie van Rietschoten, Wil Kapelle, Mevr. S. de Clärchen. Ik hoop op een bepaalde manier met hen of met hun familie in contact te kunnen komen.

Groetjes, Barbara Brink

1 Reactie

  1. Beste Barbara,
    Het is mogelijk dat je oma een nicht van mijn moeder was, en dus een oudtante van mij. Als Marguerite ook bekend was als Rita, en een dochter was van Dirk-Jan de Jong en Emmy Robert, en in de jaren 80 van de vorige eeuw in Rotterdam/Hillegersberg woonde, dan kende ik haar.
    Als dat zo is, aarzel niet te schrijven.
    Rob

Reacties zijn gesloten.