Wie kent mevrouw C.M. Geenen

oproep
Beste mensen, Ik ben op de namenlijst van Tjideng ook de naam C.M. Geenen tegengekomen en ik zou graag meer over deze vermoedelijke dame willen weten. Volgens de namenlijst was ze in 1944 in de leeftijd van 48 jaren. Waarschijnlijk dus in 1896 geboren. De meeste Geenen komen echter uit Sumatra. Na de oorlog ongeveer eind 1945 kwamen wij aan in Tjideng. Want mijn vader Eddie Geenen, die een 8 maanden lange martelingen op Sumatra heeft ondergaan, moest worden verpleegd in het CBZ ziekenhuis. Mijn moeder (meisjesnaam Chevalier) en 4 kinderen werden in Tjideng ondergebracht en wel op Tjilamaja 13. Mijn vader stierf op 15 augustus 1948. Mijn moeder was in het bezit van het NL paspoort en vroeg voor vertrek naar Nederland. In eerste instantie werd het goedgekeurd, maar 6 maanden later werd dat ingetrokken. Een weduwe met 4 kinderen kon het toch niet maken in Nederland. Met hulp van onze buurman, die ons huurhuis wist te verkopen, had mijn moeder voldoende geld om de reis naar NL zelf te betalen.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.