IJslepeltjes uit Tjideng

ijslepeltjes Tjideng Kamp
ijslepeltjes Tjideng Kamp

Tjideng kamp:

Voordat we in 1942 naar het Tjideng kamp moesten, woonden we honderd meter van het Caroles ziekenhuis. Ik ben geboren in Sliedrecht op 21-01-1937. Toen ik 6 weken oud was zijn wij, mijn ouders en twee jaar oudere broer, naar het eiland Billiton gegaan. Van het kampleven tot augustus 1945 kan ik mij vrij weinig herinneren. Ten tijde van de bevrijding kan ik mij wel herinneren dat Sonei terug in het kamp kwam. Ik ben toen naar de poort gelopen, even later zag ik Sonei in een cabriolet zitten. Er waren 2 of 3 vrouwen die op de treeplank gingen staan om Sonei te slaan. De begeleiders van Sonei wisten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken.

ijslepeltjes Tjideng Kamp
ijslepeltjes Tjideng Kamp

 ijslepeltje Tjideng Kamp
ijslepeltje Tjideng Kamp

De Lantrivellie laan was een lange laan, met aan de ene kant een kazerne en aan de andere kant grote herenhuizen. In deze herenhuizen verbleven de Jappen en toen wij vrij waren ben ik samen met mijn broer in deze woningen gaan kijken. Hier vond ik een doosje met de zes ijslepeltjes die ik nog steeds in bezit heb.

Familie Bikker uit Sliedrecht.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.