Wie heeft mijn moeder gekend?

zuster Toos

Op de foto’s mijn moeder, Catherina (Toos) van der Giessen in 1940 in haar Rode Kruis uniform. De tweede foto is van vlak na de oorlog. Er zijn geen foto’s van het kamp en/of tussenliggende periode.

Wel vond ik in aantekeningen van mijn vader dat mijn moeder in 1942 naar Tjideng ging als gevangene nummer 1503 en oktober 1945 op het adres Kamperweg 21 in Tjideng zat; dat ze in december werkte in het Moesi Ziekenhuis en aan het eind van die maand werkte in het Kinderziekenhuis aan de Laan Trivelli 84. Ik neem aan in beide gevallen als Rode Kruis medewerkster. Op 7 februari 1946 is zij herenigd met mijn vader in Singapore. In Tjideng moet zij “Zuster Toos” geheten hebben.

Het zou geweldig zijn als er nog iemand is die haar gekend heeft en mij wat zou willen vertellen. Mijn moeder is overigens in 1997 overleden.

Met vriendelijke groeten,

Haar zoon:

Henk Camping
Schoolstraat 14
1111BR Diemen
06-20019553